הַמַּלְאָךְ הַגֹּאֵל אֹתִי מִכָּל-רָע יְבָרֵךְ אֶת הַנְּעָרִים וְיִקָּרֵא בָהֶם שְׁמִי וְשֵׁם אֲבֹתַי אַבְרָהָם וְיִצְחָק וְיִדְגּוּ לָרֹב בְּקֶרֶב הָאָרֶץ:
וְיַעֲקֹב הָלַךְ לְדַרְכּוֹ וַיִּפְגְּעוּ בוֹ מַלְאֲכֵי אֱלֹהִים:
וַיֹּאמֶר יַעֲקֹב כַּאֲשֶׁר רָאָם מַחֲנֶה אֱלֹהִים זֶה וַיִּקְרָא שֵׁם הַמָּקוֹם הַהוּא מַחֲנָיִם: (ג' פעמים)
וַיִּסָּעוּ וַיְהִי חִתַּת אֱלֹהִים עַל הֶעָרִים אֲשֶׁר סְבִיבוֹתֵיהֶם וְלֹא רָדְפוּ אַחֲרֵי בְּנֵי יַעֲקֹב: (ג' פעמים)
לִישׁוּעָתְךָ קִוִּיתִי יְהֹוָה. לִישׁוּעָתְךָ יְהֹוָה קִוִּיתִי. קִוִּיתִי יְהֹוָה לִישׁוּעָתְךָ. קִוִּיתִי לִישׁוּעָתְךָ יְהֹוָה. יְהֹוָה לִישׁוּעָתְךָ קִוִּיתִי. יְהֹוָה קִוִּיתִי לִישׁוּעָתְךָ.
יְבָרֶכְךָ יְהֹוָה וְיִשְׁמְרֶךָ: יָאֵר יְהֹוָה פָּנָיו אֵלֶיךָ וִיחֻנֶּךָּ: יִשָּׂא יְהֹוָה פָּנָיו אֵלֶיךָ וְיָשֵׂם לְךָ שָׁלוֹם:
הִנֵּה אָנֹכִי שֹׁלֵחַ מַלְאָךְ לְפָנֶיךָ לִשְׁמָרְךָ בָּדָּרֶךְ וְלַהֲבִיאֲךָ אֶל-הַמָּקוֹם אֲשֶׁר הֲכִינֹתִי:
הלכות תפילת הדרך
אם אתם מחפשים מידע בנושא ברכות לנסיעה טובה הגעתם למקום הנכון. מתי יש לאמור את תפילת הדרך? צריך לאמור את תפילת הדרך על נסיעה בדרך ממקום אחד אל מקום אחר. ראו כאן באתר את כל המידע לגבי ברכות לנסיעה טובה.
יש מחלוקת בפוסקים לגבי מה ההגדרה של "דרך". להלן ההלכה לפי הספרדים והאשכנזים:
- לפי האשכנזים, דרך צריכה להיות לפחות באורך של 4 ק"מ.
- לפי הספרדים, דרך צריכה להיות לפחות באורך של 72 דקות זמן נסיעה. במידה והדרך של הנסיעה עוברת דרך ישובים אחרים, אזי אין להגיד שם ומלכות בברכה.
- בני העדה התימנית יגידו בכל מצב את תפילת הדרך בלי להגיד שם ומלכות על פי פסיקת הרמב"ם.
מתי אומרים את תפילת הדרך?
ככלל, אומרים את תפילת הדרך כשיוצאים מן העיר. יש להימנע מלומר את תפילת הדרך תוך כדי נסיעה אלא אם כן אומרים את התפילה מזיכרון ולא מתוך סידור. אנחנו מקווים שקיבלתם את המידע שרציתם בנושא ברכות לנסיעה טובה ואתם יכולים לחפש באתרינו לקבלת מידע נוסף.