הַמַּלְאָךְ הַגֹּאֵל אֹתִי מִכָּל-רָע יְבָרֵךְ אֶת הַנְּעָרִים וְיִקָּרֵא בָהֶם שְׁמִי וְשֵׁם אֲבֹתַי אַבְרָהָם וְיִצְחָק וְיִדְגּוּ לָרֹב בְּקֶרֶב הָאָרֶץ:
וְיַעֲקֹב הָלַךְ לְדַרְכּוֹ וַיִּפְגְּעוּ בוֹ מַלְאֲכֵי אֱלֹהִים:
וַיֹּאמֶר יַעֲקֹב כַּאֲשֶׁר רָאָם מַחֲנֶה אֱלֹהִים זֶה וַיִּקְרָא שֵׁם הַמָּקוֹם הַהוּא מַחֲנָיִם: (ג' פעמים)
וַיִּסָּעוּ וַיְהִי חִתַּת אֱלֹהִים עַל הֶעָרִים אֲשֶׁר סְבִיבוֹתֵיהֶם וְלֹא רָדְפוּ אַחֲרֵי בְּנֵי יַעֲקֹב: (ג' פעמים)
לִישׁוּעָתְךָ קִוִּיתִי יְהֹוָה. לִישׁוּעָתְךָ יְהֹוָה קִוִּיתִי. קִוִּיתִי יְהֹוָה לִישׁוּעָתְךָ. קִוִּיתִי לִישׁוּעָתְךָ יְהֹוָה. יְהֹוָה לִישׁוּעָתְךָ קִוִּיתִי. יְהֹוָה קִוִּיתִי לִישׁוּעָתְךָ.
יְבָרֶכְךָ יְהֹוָה וְיִשְׁמְרֶךָ: יָאֵר יְהֹוָה פָּנָיו אֵלֶיךָ וִיחֻנֶּךָּ: יִשָּׂא יְהֹוָה פָּנָיו אֵלֶיךָ וְיָשֵׂם לְךָ שָׁלוֹם:
הִנֵּה אָנֹכִי שֹׁלֵחַ מַלְאָךְ לְפָנֶיךָ לִשְׁמָרְךָ בָּדָּרֶךְ וְלַהֲבִיאֲךָ אֶל-הַמָּקוֹם אֲשֶׁר הֲכִינֹתִי:
הלכות תפילת הדרך
אם אתם מחפשים מידע בנושא תפילת הדרך לא מנוקד הגעתם למקום הנכון. באיזה מצב יש להגיד את ברכת תפילת הדרך? יש להגיד את תפילת הדרך על נסיעה בדרך ממקום אחד אל מקום אחר. ראו כאן באתר את כל המידע לגבי תפילת הדרך לא מנוקד.
יש מחלוקת אצל הפוסקים לגבי מה ההגדרה של דרך. בהמשך הדברים דעות הפוסקים האשכנזים והספרדים:
- לפי האשכנזים, דרך נקראת כך כשהיא לפחות באורך של 4 ק"מ.
- לפי הספרדים, דרך צריכה להיות לפחות באורך של 72 דקות זמן נסיעה. במידה והדרך שנוסעים בה עוברת דרך ישובים אחרים, אזי יש להגיד את ברכת תפילת הדרך ללא שם ומלכות.
- יוצאי תימן יגידו בכל מקרה את תפילת הדרך ללא שם ומלכות לפי פסיקת הרמב"ם.
באיזה שלב צריך לומר את תפילת הדרך?
יש לומר את תפילת הדרך כשיוצאים מן העיר לאחר 74 מטרים בערך. יש להיזהר מלהגיד את תפילת הדרך בזמן שנוהגים אלא רק במקרה שאומרים את התפילה מזיכרון ולא מתוך סידור. אנחנו מקווים שמצאתם את האינפורמציה שחיפשתם בנושא תפילת הדרך לא מנוקד ואתם יכולים לגלוש באתרינו לקבלת מידע נוסף.